Σητεία |
50475
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50475,edgt-core-1.3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

ΣΗΤΕΙΑ

Η Σητεία, ένας ευλογημένος τόπος, με το ιδανικό μικροκλίμα της, συντελεί στην παραγωγή ενός ασυναγώνιστου γευστικά και διατροφικά προϊόντος, με μοναδικά φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Μοναδικό Τοπίο

Αυτή του η μοναδικότητα έχει επανειλημμένα αναγνωρισθεί και βραβευθεί  σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ψηλά βουνά, οροπέδια και φαράγγια, αρμονικά δεμένα με πεδιάδες και αμμώδεις ακτές φιλοξενούν τον Σητειακό Ελαιώνα στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης. 2.500.000 ελαιόδενδρα προσφέρουν απλόχερα το πολυβραβευμένο καρπό τους με τα πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του μεσογειακού-ευρωπαϊκού-αφρικανικού τοπίου.

Γεωγραφική Θέση

Η Σητεία βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου.

Απέχει 70 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγίου Νικολάου, που είναι και πρωτεύουσα του νομού. H πόλη της Σητείας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, είναι παραθαλάσσια και κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου Μπόντα. Φημίζεται για τη μουσική της, τις μαντινάδες και τους λυράρηδες, καθώς και για τα παραδοσιακά γλυκά της.

Βιτσέντζος Κορνάρος

Η πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι τόπος ονειρικός, ιδεώδης για ηρεμία και διακοπές.

Σχετικά αποκομμένη λόγω γεωγραφικής θέσης από την υπόλοιπη Κρήτη, η Σητεία έχει διαμορφώσει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Ο τουρισμός, αν και «διαφθορέας», την έχει αφήσει, συγκριτικά με άλλες περιοχές, ανέπαφη. Οι Σητειακοί το ξέρουν και το απολαμβάνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο!

Το μοναδικό μέρος στην Κρήτη, όπου οι Έλληνες τουρίστες είναι περισσότεροι από τους ξένους!