Ελαιόλαδο |
50785
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50785,edgt-core-1.3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Ελαιόλαδο

Το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής

ΑΞΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών επιστημονικών οργανισμών, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υπερέχει έναντι των σπορελαίων, των ζωικών και  άλλων λιπών, ενώ παράλληλα έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων και προστατεύοντας ιδιαίτερα την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

To ελαιόλαδο πέρα από την μεγάλη θρεπτική του αξία είναι ένα από τα πλέον αντιοξειδωτικά φυσικά στοιχεία που προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη των “ελευθέρων ριζών”. Ο χυμός της ελιάς έχει υπέροχο άρωμα και φρουτώδη γεύση και κυρίως αξιόλογες βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με ευεργετική δράση στην ανάπτυξη και προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Σύμφωνα με τη μυθολογία η εισαγωγή της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα έγινε από την Αίγυπτο, την εποχή του Κέκροπα. Η ελιά δε, αποτελούσε, για τους αρχαίους Έλληνες, σύμβολο ειρήνης και σοφίας. Όλοι γνωρίζουν ότι οι νικητές  των  Ολυμπιακών αγώνων στεφανώνονταν με τον  «κότινο»(στεφάνι αγριελιάς) και συνδέονταν με την θρησκεία και τον πολιτισμό της.

Ελληνικό Ελαιόλαδο

400000

τόνους ετησίως

150

εκατομμύρια δέντρα

82

% έξτρα παρθένο

100

ποικιλίες τουλάχιστον

Πραγματικά Μοναδικό

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFA), εφοδιάζει με ενέργεια τα ανθρώπινα κύτταρα.

Φυσικός ``Χυμός``

Ο χυμός της ελιάς έχει υπέροχο άρωμα, εξαιρετικά πλούσια, λεπτή και βελούδινη φρουτώδη γεύση.

Θρεπτική Αξία

Ο χυμός της ελιάς έχει αξιόλογες βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με ευεργετική δράση στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.

Υπερέχει

Υπερέχει έναντι των σπορελαίων, των ζωικών και άλλων λιπών, προστατεύοντας ιδιαίτερα την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

Τηγάνισμα

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και φυσικά αντιοξειδωτικά, αντέχει περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ευεργετικό

Βελτιώνει την ανάπτυξη του οργανισμού, επιβραδύνει τη γήρανση χάρη στα λιπαρά του οξέα και στο μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Ε.