Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών επιστημονικών οργανισμών, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υπερέχει έναντι των σπορελαίων, των ζωικών και άλλων λιπών, ενώ παράλληλα έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων και προστατεύοντας ιδιαίτερα την καρδιά και το νευρικό σύστημα.
To ελαιόλαδο πέρα από την μεγάλη θρεπτική του αξία είναι ένα από τα πλέον αντιοξειδωτικά φυσικά στοιχεία που προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη των “ελευθέρων ριζών”. Ο χυμός της ελιάς έχει υπέροχο άρωμα και φρουτώδη γεύση και κυρίως αξιόλογες βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με ευεργετική δράση στην ανάπτυξη και προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.
Σύμφωνα με τη μυθολογία η εισαγωγή της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα έγινε από την Αίγυπτο, την εποχή του Κέκροπα. Η ελιά δε, αποτελούσε, για τους αρχαίους Έλληνες, σύμβολο ειρήνης και σοφίας. Όλοι γνωρίζουν ότι οι νικητές των Ολυμπιακών αγώνων στεφανώνονταν με τον «κότινο»(στεφάνι αγριελιάς) και συνδέονταν με την θρησκεία και τον πολιτισμό της.
Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFA), εφοδιάζει με ενέργεια τα ανθρώπινα κύτταρα.
Ο χυμός της ελιάς έχει υπέροχο άρωμα, εξαιρετικά πλούσια, λεπτή και βελούδινη φρουτώδη γεύση.
Ο χυμός της ελιάς έχει αξιόλογες βιολογικές, θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με ευεργετική δράση στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.
Υπερέχει έναντι των σπορελαίων, των ζωικών και άλλων λιπών, προστατεύοντας ιδιαίτερα την καρδιά και το νευρικό σύστημα.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και φυσικά αντιοξειδωτικά, αντέχει περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες.
Βελτιώνει την ανάπτυξη του οργανισμού, επιβραδύνει τη γήρανση χάρη στα λιπαρά του οξέα και στο μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Ε.